foto_casper_cammeraat_kunstpagina.jpg Casper Cammeraat

Kunst in de foyer

SCHRIJVEN MET LICHT

In onze foyer exposeren wij afwisselend werk van kunstenaars uit Gouda en omstreken. De komende maanden is werk te zien van Casper Cammeraat (1952), fotograaf. Naast zijn werk in opdracht exposeert hij regelmatig met vrij werk.

“Het fotograferen in de natuur is voor mij vaak een meditatief moment, ik ga er op uit, soms in de verwachting een mooie zonsopkomst of wolkenspiegeling tegen te komen, maar ik wordt daarbij vaak verrast door iets anders, een rimpeling in het water, een overvliegende reiger of lepelaar, bevroren riet, een schuilende hommel na een regenbui.

Die beelden wil ik bewaren en aan anderen laten zien: omdat ze helpen bewust te blijven van het prachtige mirakel (mede)mens op aarde te zijn en tegelijkertijd de nietigheid daarvan te realiseren te midden van grotere krachten.

Waar het voor mij om gaat in de fotografie is een openstaan dat ik ‘mind-emptiness’ zou willen noemen, om de potentie van een situatie te herkennen en van daaruit de opname te maken. Zoals Henri Cartier-Bresson zei: “Het is een illusie dat foto’s gemaakt worden met de camera, ze worden gemaakt met oog, hart en hoofd”.

Meer informatie kunt u vinden op Casper’s website.