15_stoelduos_plattegrond2.jpg 15 stoel-duo's (=30 stoelen)

Uw filmbezoek en hoe u een e-ticket koopt

Het Filmhuis heeft dit voorjaar een metamorfose ondergaan. Daardoor wordt uw bezoek aan het Filmhuis anders dan voorheen. Ook de speciale regels die in deze tijden gelden voor een bezoek aan de bioscoop, hebben hier invloed op.

Goed om te weten als u naar de film wil in Filmhuis Gouda:

Kaartje 'thuis' al regelen
U kunt het Filmhuis alleen bezoeken met een vooraf gekocht kaartje. In het Filmhuis is geen filmkassa meer! Ook reserveren is niet meer mogelijk. Kopen kan makkelijke online op onze website, maar ook aan de balie van het cadeau-winkeltje Jantje zag eens pruimen hangen aan de Dubbele Buurt in Gouda.

Onderaan deze pagina volgt uitleg over online kopen.

Openingstijd en ontvangst
U wordt beneden ontvangen bij de entree, waar ook uw (digitale) kaartje wordt gecontroleerd. De deur van het Filmhuis gaat niet eerder open dan 15 minuten voor aanvang van de film – kom dus niet te vroeg, zeker niet bij regenachtig weer!

Bovendien is na de filmstart de deur gesloten en kunnen we u voortaan echt niet meer ontvangen, ook niet als u aanbelt. Daarmee is uw bezoek plannen met enige zorgvuldigheid een stuk belangrijker geworden, om ongemak en teleurstelling te voorkomen.

NB: vanaf 1 december is het dragen van een mondkapje (ook) in het Filmhuis verplicht. Wanneer u eenmaal in de filmzaal zit kan uw kapje weer af, als u dat wil.

Geen losse stoelen, maar setjes van twee
In de filmzaal treft u vijftien ruim uit elkaar geplaatste plekken aan, met telkens twee stoelen en een klein tafeltje ernaast. U koopt altijd zo'n ‘stoel-duo’ in plaats van losse stoelen, zoals voorheen. Dit kan zowel voor één als voor twee personen. En dat mag ook als u niet uit één huishouden komt. U zit dus nooit naast een vreemde, hoogstens naast een lege stoel in uw stoel-duo. In dat laatste geval, (waarbij u dus een stoel-duo heeft gekocht voor één persoon), rekenen we overigens geen toeslag. Mocht u dat bezwaarlijk vinden, neem dan gewoon een extra drankje bij de bar.

Wanneer u op onze site een kaartje koopt, ziet u een (wat leeg aanvoelende) zaal-plattegrond afgebeeld, waarbij u uit vijftien plekken kunt kiezen. In feite zijn er dertig stoelen beschikbaar in de zaal, aangezien elk blokje een stoel-duo voorstelt.

Afstand wordt gewaardeerd
We willen iedereen de gelegenheid geven het Filmhuis te bezoeken met voldoende afstand tot elkaar. Mocht u daar zelf niet zo aan hechten of speelt dat niet zo in uw omgeving, dan vragen wij u desalniettemin anderen toch die afstand te geven.

Passeer daarom a.u.b. ook geen anderen op de trap, in de gang of als u in de rij staat, en laat in de foyer stoelen en tafels staan. U kunt in het Filmhuis niet met een groep bij elkaar zitten, hoe gezellig dat ook zou zijn!

Op deze manier kunnen alle bezoekers zich op hun gemak voelen wanneer ze ons bezoeken en een volgende keer met een gerust hart terugkeren – dat is fijn voor hen en van groot belang voor ons. Bij voorbaat dank voor uw bijdrage hieraan.

Eenrichting
Om afstand mogelijk te maken, hebben we ons best gedaan qua inrichting van filmzaal en foyer, en verder met zoveel mogelijk eenrichtingsverkeer. Als u dit volgt, dan loopt u nergens vast en kan iedereen overzichtelijk in de rij staan bij de bar of voor de toiletten. We hebben hiervoor zelfs enkele muren doorbroken en de entree van de filmzaal verplaatst. Op sommige plekken echter vormen bordjes met pijlen, en uw aandacht daarvoor, de enige oplossing. Loopt u onverhoopt toch eens tegen de richting in, geen nood, u kunt altijd nog omkeren!

Frisse lucht
Onze luchtbehandeling blaast continu verse lucht in. Afgezogen lucht wordt niet hergebruikt en een CO2-sensor verhoogt bovendien de ventilatie als er veel mensen in de zaal zijn. Dat geldt ook voor de afzuiging van de foyer. Tenslotte hebben alle (drie) toiletten nu ook continue afzuiging.

Meer tijd voor gezelligheid
Na elke film blijven we nog een uur open zodat u gezellig kunt napraten. De avond- en ochtendfilms hebben voorlopig in de regel nooit een pauze. Alle middagvoorstellingen juist wel. Alleen bij een ongebruikelijke filmlengte wijken we hiervan af: zeer korte films hebben nooit een pauze, erg lange films altijd.

NB: Vanaf 21 oktober is in alle Nederlandse bioscopen en filmhuizen de verkoop van eten en drinken tijdelijk niet toegestaan. Onze bar is daarom gesloten en er zijn geen drankjes verkrijgbaar. Bovendien draaien alle films overdag en 's avonds zonder pauze.


------
ONLINE UW 'KAARTJE' KOPEN:
ALTIJD EEN DUBBELE STOEL


Online kopen doet u via de aparte lijst met voorstellingen. U betaalt via internet en ontvangt een e-ticket in uw mailbox.

Een kaartje kopen op de website kan via het menu Kaartjes, boven aan de webpagina. Als u in het menu klikt op Koop e-ticket, krijgt u een chronologische lijst met alle komende filmvoorstellingen. Klik daarin op de voorstelling van uw keuze.

In drie stappen regelt u vervolgens uw e-ticket:

Stap 1
U voert het gewenste aantal "kaartjes" in. LET OP: elk kaartje staat voor één stoel-duo, dus niet voor het aantal personen waarmee u komt.

In het menu direct onder "aantal kaartjes" kunt u kiezen met hoeveel personen u een stoel-duo koopt, en voor welk tarief. Selecteer hier een van de volgende opties:

- 2 personen in één stoel-duo (18,00)
- 1 persoon in één stoel-duo (9,00)
- 2 donateurs in één stoel-duo (14,00)
- 1 donateur in één stoel-duo (7,00)
- 1 donateur en 1 niet-donateur in één stoel-duo (16,00)

Stap 2: een plek kiezen
Vervolgens kiest u op het zaalplattegrondje onderaan één van de vijftien blokjes. Elk blokje staat voor één stoel-duo, waarin u alleen of samen naast elkaar zit. Daarna kunt u klikken op de knop “In mandje”.

Stap 3: controleren en betalen
In het volgende schermpje ziet u een overzicht van uw bestelling. U kunt hier nog kaartjes verwijderen of uw stoelkeuze aanpassen. Mocht u dat hebben, vul dan in het betreffende vakje een Kortingscode in. Nadat u uw email-adres heeft ingevuld, kunt u de kosten vervolgens betalen via iDeal, creditcard of Nationale Bioscoopbon.

Voor een e-ticket is een emailadres vereist. U ontvangt uw online kaartje namelijk in uw Inbox. Print het e-ticket (uit de bijlage) thuis uit en neem deze mee bij uw filmbezoek. Het wordt bij de entree gecontroleerd. U kunt uw e-ticket i.p.v. afgedrukt op papier ook op uw smartphone 'aanbieden'.

Als u een kaartje koopt met korting (bijv. als donateur) moet u ter controle in het Filmhuis altijd het bijbehorende pasje kunnen tonen.

Voor de volledigheid:

Als u met z'n tweeën naar de film wil komen, koopt u samen in één transactie een stoel-duo (en verrekent de kosten evt. met elkaar). U kunt niet apart van elkaar, in twee losse transacties, elk één stoel van zo'n stoel-duo kopen.

Komt u met meer dan twee personen, dan komt u niet allemaal naast elkaar te zitten, maar verspreid over meer stoel-duo's.