zaalplattegrond.jpg        PLATTEGROND STOELEN IN FILMZAAL

Uw filmbezoek

Op deze pagina vertellen we u wat u moet weten, voordat u naar een filmvoorstelling komt in het Filmhuis. Vanaf 28 november is het een en ander veranderd!


Het Filmhuis heeft in 2020 een metamorfose ondergaan. Een film bezoeken verloopt (ook) daarom anders dan voorheen. Nieuw is vanaf 28 november 2021 dat er alleen overdagfilms draaien.

In het gebouw houden we anderhalve meter afstand en er zijn hiervoor veel stoelen in de filmzaal geblokkeerd. Zolang u niet zit, is het dragen van een mondkapje verplicht. Daarnaast geldt nog de toegangs-check op basis van een geldige corona-QR-code en uw identiteitsbewijs.


:: VOORAF
Kaartje 'thuis' al regelen

U kunt het Filmhuis alleen bezoeken met een vooraf gekocht kaartje. In het Filmhuis is geen filmkassa meer en reserveren is niet mogelijk. Bij het kopen van uw e-ticket kiest u meteen uw plek. Dat is op dit moment altijd een "duo-stoel". Dat kan makkelijk online op onze website, maar ook aan de balie van het cadeau-winkeltje Jantje zag eens pruimen hangen aan de Dubbele Buurt in Gouda.


:: UW KOMST (en toegangscheck)
Voorkom ongemak en teleurstelling: plan uw bezoek zorgvuldig

De deur van het Filmhuis gaat niet eerder open dan 30 minuten voor aanvang van de film – kom dus niet te vroeg, zeker niet bij regenachtig weer.

U wordt beneden ontvangen bij de entree. Net als in alle culturele instellingen geldt een corona-toegangscheck. Houd hiervoor uw geldige QR-code en uw identiteitsbewijs bij de hand. Vervolgens wordt uw (digitale) filmkaartje gecontroleerd.

Meer weten over de toegangs-check? Alle details en hoe de check precies in z'n werk gaat, leest u op de info-pagina over de toegangs-check.

Eenmaal boven aangekomen, kunt u in de bar/foyer een drankje nuttigen. Via de foyer vindt u ook de entree tot de filmzaal. Uw consumptie mag mee.

Na de filmstart wordt de voordeur gesloten en kunnen we u echt niet meer ontvangen, ook niet als u aanbelt.


:: IN HET GEBOUW
opdat iedereen zich op zijn gemak kan voelen

Houd overal anderhalve meter afstand tot anderen, ook als u in de rij staat.

Draag vanaf uw binnenkomst overal een mondkapje. Deze kunt u afzetten wanneer u zit.

Let op de richting van het eenrichtingsverkeer, dat is aangegeven met bordjes. Passeer niet 'even' iemand die voor u staat te wachten – dank voor uw inzet en begrip.


:: IN DE FILMZAAL
Duo-stoelen, net als afgelopen jaar

In de zaal kunt u alleen plaatsnemen op de door u gekochte twee stoelen ("duo-stoel"), zoals die op uw e-ticket staat vermeld. Alle andere plekken zitten te dicht bij een andere te verkopen duo-stoel. NB: Als u met meer dan twee mensen uit één huishouden een film bezoekt, kunt u dus NIET als groep naast elkaar zitten!

Hoe u voor een duo-stoel een kaartje koopt, leest u bij HULP BIJ E-TICKETS.


:: NA DE FILM
Geen haast

Na elke voorstelling kunt u in onze vernieuwde foyer (en in de filmzaal) nog een uur gezellig napraten onder het genot van een drankje. Uiterlijk om 17.00u sluit de bar (en het gebouw).


:: IN HET FILMHUIS
Frisse lucht

Onze installatie blaast continu verse lucht de filmzaal in. Afgezogen lucht wordt niet hergebruikt en een CO2-sensor verhoogt bovendien de ventilatie als er veel mensen in de zaal zitten. Dat geldt ook voor de afzuiging van de foyer. Tenslotte hebben alle (drie) toiletten ook continue afzuiging.