filmhuisboekje.jpg elke week op de hoogte blijven

Filmprogramma

Hoe wij ons filmprogramma maken vertellen we je op deze pagina. Ook leggen we kort uit waarom dat anders gaat dan vroeger.


:: Wekelijkse verversing
Zoals in de meeste bioscopen en filmtheaters, begint ook in Filmhuis Gouda elke donderdag een nieuwe filmweek, die t/m woensdag loopt. In de regel is daarin keuze uit zo'n acht films, waarvan een of twee voor het laatst te zien zijn, naast twee nieuwe titels. Er zijn elke avond voorstellingen èn elke dag van de week ook overdag, op ochtenden en middagen.

Drie dagen eerder, op maandag, kiezen we de nieuwe films en maken het nieuwe programma. Dit publiceren we dezelfde avond via onze nieuwsbrief en de website. Kaartjes zijn meteen online te koop op onze site. Op donderdag is het programma ook te vinden als advertentie in het Kontakt Goudse Post.

:: Twee weken vooruit kijken
We leggen van alle films de voorstellingen in de komende filmweek vast, plus die in de daaropvolgende filmweek. Zo kunt u tot twee weken vooruit een kaartje kopen. Slechts enkele plekken blijven leeg voor de nieuwe titels, die we de volgende maandag gaan selecteren.


Aanmelden voor onze maandag-nieuwsbrief, kan hier:Afmelden kan te allen tijde via een linkje dat in elke nieuwsbrief is te vinden, helemaal onderaan.


------
:: Dingen die voorbij gaan …
Het filmprogramma en hoe we dat publiceren is anders dan vroeger. Veel mensen hebben daar goede herinneringen aan en vragen ons naar een verklaring. Graag leggen we hier kort uit hoe het tot de nieuwe opzet is gekomen.

Tot begin 2020 maakte het Filmhuis een maandprogramma, waarin ook van de daarop volgende maand de voorstellingen vastlagen. Ons fraaie programmaboekje bevatte al deze films en werd ook toegezonden aan onze donateurs.

Tijdens en na de pandemie werd het erg lastig om zo ver vooruit films te regelen bij de filmdistributeurs, die ook vaker (alsnog) kiezen voor een online release. Daarnaast zagen we ons in 2020 genoodzaakt flink te bezuinigen. De enorme kosten voor het drukken, inclusief het verzenden van zo’n (28 pagina’s tellend) boekje, waren niet op te brengen en zijn inmiddels verder gestegen. Zo is het ‘twee weken vooruit’ programmeren ontstaan, zonder drukwerk.

Het wekelijks programmeren heeft zijn eigen prettige kanten die wij weten te waarderen: zo kunnen we ons beter laten leiden door de respons van onze bezoekers op een film, sneller reageren op het filmaanbod en flexibeler plannen voor scholen en onze besloten voorstellingen met maatschappelijke instellingen.