filmhuiszaal.jpg JAAR IN JAAR UIT: VOLOP Filmpassie

Algemeen

Filmhuis Gouda is hét filmtheater van Gouda en omstreken, waar u zeven dagen per week terecht kunt voor kwaliteitsfilms uit het arthouse-circuit.

Het Filmhuis bestaat al meer dan veertig jaar en is sinds 1979 gevestigd aan de Lethmaetstraat 45, op de eerste etage van een sfeervol historische schoolgebouw in de wijk Korte Akkeren. Gratis parkeren kan om de hoek.

Vrijwilligers
Zo'n vijfenzeventig vrijwilligers maken het elke dag weer mogelijk dat het Filmhuis bij één of meer voorstellingen filmliefhebbers kan ontvangen en aan de bar bedienen. Zo kan het Filmhuis al jaren een breed scala aan kwaliteitsfilms bieden aan de bewoners van Gouda en de regio, zonder subsidie van gemeente, provincie of landelijke overheid. Voor het vertonen van Europese films draagt de EU wel een steentje bij aan de stichting.

Filmzaal
Het Filmhuis beschikt over één oplopende filmzaal met 70 stoelen. 

Techniek
Onze filmzaal beschikt over professionele (digitale) cinema-projectie met digitaal (surround-)geluid (Dolby 5.1). 

Filmbezoek
Na elke voorstelling blijven we nog een uur open. U kunt dan in onze heringerichte foyer, net als voorafgaand aan de film en wanneer er een pauze is, ontspannen genieten van diverse (non)alcoholische drankjes.

Met onze klassieke Italiaanse koffie-machine op de bar bereidden we ook espresso, cappuccino, koffie verkeerd en natuurlijk gewone koffie. De smakelijke koffiebonen die we daarvoor vers malen zijn biologisch en fair-trade (en zelfs CO2-neutraal gebrand).

De deur van het Filmhuis gaat 30 minuten voorafgaand aan de voorstelling open. Na de filmstart kunnen wij u echt niet meer ontvangen, ook niet als u aanbelt. Kortom, uw bezoek plannen met enige zorgvuldigheid is belangrijk en voorkomt ongemak en teleurstellingen.

Kaartjes vooraf kopen
In het Filmhuis is geen kassa. U kunt alleen met een vooraf gekocht kaartje naar de film. Meer hierover leest u ook op de info-pagina.

Toegankelijkheid
Het Filmhuis is alleen bereikbaar via een trap en is daardoor beperkt toegankelijk voor rolstoelgebruikers en minder-validen. Wel is er een traplift aanwezig. Er is in het pand geen invalidentoilet.