filmhuiszaal.jpg Informatie

Algemeen

Filmhuis Gouda is hét filmtheater van Gouda en omstreken, waar u zeven dagen per week terecht kunt voor kwaliteitsfilms uit het arthouse-circuit.

Ons filmprogramma bestaat uit premières, klassiekers, documentaires, jeugdfilms en festivalfavorieten. Jaarlijks verzorgen we bijna zeshonderd filmvoorstellingen, waarin ruim honderd verschillende filmtitels aan bod komen.

Filmhuis Gouda bestaat al meer dan veertig jaar en is sinds 1979 gevestigd aan de Lethmaetstraat 45 op de eerste etage* van een sfeervol historische schoolgebouw in de wijk Korte Akkeren.

Het filmhuis beschikt over één filmzaal met tachtig comfortabele zitplaatsen, professionele (digitale) cinema-projectie, een 35mm-projector en digitaal Dolby 5.1 (surround-)geluid. Er is er een gezellige foyer met bar en leestafel waar u vooraf, in de pauzes en na de film kunt genieten van een drankje.

45 minuten voorafgaand aan elke voorstelling is het Filmhuis geopend en kunt u uw kaartje kopen bij de filmkassa. Het wordt aangeraden om te reserveren via de website, wat al vele weken tevoren mogelijk is. U kunt ook meteen online u kaartje kopen (waarbij u ook een stoel kunt selecteren). 

*) Het Filmhuis is alleen bereikbaar via een trap en dus beperkt toegankelijk voor rolstoelgebruikers en minder validen. Wel is er een traplift aanwezig. We beschikken helaas niet over een invalidetoilet.