nostra_vita.jpg

La nostra vita

La nostra vita icon_trailer.png

Het begint allemaal zo zonnig: Claudio en zijn vrouw Elena zijn gek op elkaar. Zij hebben twee leuke zoontjes, zij is zwanger van hun derde kind, en hij lijkt als onderaannemer in de bouw in Rome verzekerd van meer dan genoeg werk. De problemen beginnen als Claudio (Elio Germano) op de bouwplaats een dode Roemeense nachtwaker in een liftschacht vindt en zijn baas hem overhaalt daarover te zwijgen. De dood van de man was waarschijnlijk een ongeluk en hij was een illegaal, als er een officieel onderzoek komt moet de bouw worden stilgelegd. Claudio zwicht.
Dan slaat het noodlot pas goed toe: Elena sterft totaal onverwacht in het kraambed en Claudio blijft achter met drie kleine kinderen. Na de eerste ontreddering verbijt Claudio zijn verdriet. Hij rouwt niet, maar probeert met hulp van familieleden en vrienden vooral te overleven.
Dat wordt er niet eenvoudiger op als de vrouw en de zoon van de omgekomen Roemeense arbeider opduiken. Vol schuldbesef biedt Claudio de zoon een baan aan en ontfermt hij zich over de weduwe. Alle verwikkelingen op zijn werk krijgen lange tijd de overhand, tot Claudio met hulp van zijn familie toch weer meer oog voor zijn kinderen krijgt.
LA NOSTRA VITA van regisseur Daniele Luchetti (MIO FRATELLO È FIGLIO UNICO) was in Cannes genomineerd voor de Palme d'Or. Acteur Elio Germano kreeg daar voor zijn rol de prijs voor beste acteur, die hij moest delen met Javier Bardem voor BIUTIFUL. ‘LA NOSTRA VITA is een sympathieke en warme film voor een breed publiek: drama en komedie met bitterzoete humor’, aldus de filmsite Movie2Movie.