You will meet a tall dark stranger icon_trailer.png

Sally en Roy, gespeeld door Naomi Watts en Josh Brolin, vormen in YOU WILL MEET A TALL DARK STRANGER een stel dat de wittebroodsweken al vele jaren achter zich heeft liggen. Beiden beseffen dat hun huwelijk hard aan een opfrisser toe is. Sally zoekt toenadering tot haar baas Greg (Antonio Banderas), een galeriehouder. Op zijn beurt maakt Roy avances richting de charmante overbuurvrouw. En dan is er nog Sally’s vader Alfie (Anthony Hopkins), die zijn geluk denkt te vinden bij een jonge gold digger. Zijn vrouw Helena (Gemma Jones) zoekt troost bij een waarzegster, die haar voorspelt dat een mooie vreemdeling haar pad zal kruisen.
Ondanks alle pogingen van de hoofdpersonen om liefde en geluk te vinden, lukt dat niet al te best. Dat is niet zo verwonderlijk, want YOU WILL MEET is een film van Woody Allen. Zijn vijfenveertigse film zelfs. Onder zijn regie leeft de sterrencast zich in deze wrange komedie uit in spitse dialogen, waarin ook de minder aardige en opportunistische trekjes van de hoofdpersonen tot uiting komen.
De film opent met een goed gekozen citaat uit Shakespeare’s Macbeth: ‘Life is a tale, told by an idiot, full of sound and fury, signifying nothing.’ Een mooi motto voor deze karakteristieke Allen-film.