The kids are all right icon_trailer.png

Het leven van Nic (Annette Bening) en Jules (Julianne Moore) kabbelt rustig voort. Oké, ze kampen dan misschien met een kleine midlife crisis, maar welk stel dat al jaren samen is doet dat niet? Nic mag als arts en kostwinner graag de zaken onder controle hebben, terwijl de fladderige Jules net een nieuwe carrière als landschapsarchitecte is begonnen. Maar ze hebben het goed, als Californisch gezin van lesbische moeders met twee puberkinderen van dezelfde spermadonor.
Dat verandert wanneer de kinderen besluiten om op zoek te gaan naar hun vader. In het geheim leggen broer en zus contact met Paul (Mark Ruffalo), een relaxte restauranteigenaar. Hij besloot ooit donor te worden ‘omdat het leuker was dan bloed geven’ en vindt het nu wel cool om opeens vader te zijn. In al zijn mannelijke argeloosheid gooit hij het gezinsleven drastisch overhoop. Helemaal als hij en Jules ook nog een verhouding krijgen.
Regisseur Lisa Cholodenko schaafde vijf jaar aan het script van THE KIDS ARE ALL RIGHT. Dat betaalt zich uit: de relatiekomedie zit vol snelle en natuurgetrouwe dialogen tussen de geweldig spelende Bening en Moore. Want gepraat wordt er! Het feit dat Nic en Jules lesbisch zijn wordt nauwelijks benadrukt, het gaat vooral om het gezinnetje dat onder invloed van de opgroeiende pubers wordt opgeschud. Zoals dochter Joni tegen Paul zegt: ‘Ik dacht dat je anders was. Beter.’ Als dat niet de samenvatting van volwassen worden is?