Laban maakt er een potje van

Spookje Laban is geen onbekende ‘filmheld’ in ons filmhuis. Ook in voorgaande jaren genoten peuters en kleuters volop van de avonturen van de wat bang uitgevallen Laban. LABAN MAAKT ER EEN POTJE VAN is het vierde deel in deze succesvolle serie compilatiefilms, geïnspireerd op de prentenboeken van Inge en Lasse Sandberg. De spanningsboog in de zes korte verhalen is perfect op maat en ook de belevenissen van Laban, zijn zusje Labolina en vriendje prins Bas zijn beslist herkenbaar voor kleine kinderen. De Telegraaf schreef zeer terecht: ‘Van het Zweedse spookje in LABAN MAAKT ER EEN POTJE VAN hoeft geen kind wakker te liggen. Zelden een wapperend laken zo vriendelijk zien glimlachen’.
Laban woont met zijn ouders en zusje in de kelders van Kasteel Goedemorgenzon. Daar wonen ook de koning en koningin met prinsje Bas. In het kasteel wil het nogal eens spoken - niet zo gek natuurlijk met een spookfamilie in huis. Wat wel gek is: Laban moet er niet veel van hebben, ook al is hij zelf een spook. Al die enge geluiden. Hij speelt liever met zijn vriendje Bas of met Labolina. En kattenkwaad uithalen, dat kunnen de drie ook.
Waar gaan de zes verhaaltjes deze keer over? Over een spannende logeerpartij bij de koning en koningin, over het bakken van een echte spooktaart, over cadeautjesdag, over een hongerige bloem die niks lust, over Labolina die stil moet zijn en over de koning die ze willen laten schrikken.