cosa_voglio_di_piu.jpg

Cosa voglio di pi

Cosa voglio di pi

Een flirt op een receptie. Een geheim afspraakje, waar je al spijt van hebt als je de bar in komt waar je elkaar zult ontmoeten. Besluiten elkaar nooit meer te zien en uiteindelijk toch samen in bed belanden. COSA VOGLIO DI PIÙ (‘Wat wil ik nog meer’) is het verhaal van een geheime relatie, door regisseur Silvio Soldini documentair en dicht op de huid gefilmd.
Anna (Alba Rohrbacher, deze maand ook te zien in DE EENZAAMHEID VAN DE PRIEMGETALLEN) heeft het allemaal: een goedmoedige man (Giuseppe Battiston), een baan waar ze goed in is en hechte vrienden. Toch flirt ze op een borrel met Domenico (Pierfranceso Favino), die een vrouw en twee kleine kinderen heeft. Als ze elkaar opnieuw ontmoeten wisselen ze telefoonnummers uit, en dat is het begin van een realistisch relatiedrama vol schuldgevoel, passie en spijt.
Hilarisch zijn de scènes waarin Anna en Domenico naar haar kantoor vluchten om te vrijen en gestoord worden door een collega die komt binnenvallen om ‘s avonds rustig te chatten. Het tweetal huurt vervolgens met steeds minder scrupules elke week een motelkamer voor gestolen uurtjes dampende seks. Vooral Domenico plonst na deze uitstapjes rauw terug in de realiteit als hij thuis gelijk de badkamer kan dweilen waar zijn dochter een waterballet heeft aangericht. Maar ook Anna’s vriend Alessio wordt achterdochtig. Hoe het afloopt?
COSA VOGLIO DI PIÙ is minder verrassend dan Soldini’s hitfilm PANE E TULIPANI (uit 2000), maar doet in sfeer meer denken aan GIORNI E NUVOLE (2007).