Copie conforme icon_trailer.png

COPIE CONFORME vertelt het ogenschijnlijk simpele verhaal van twee mensen die elkaar ontmoeten. Zij (Juliette Binoche) is de eigenares van een galerie in het zuiden van Toscane en hij (de Brit William Shimell) is een schrijver die op promotietoer is voor zijn nieuwste boek.
Na een bezoek aan één van zijn lezingen over kunstvoorwerpen en hun kopieën nodigt zij hem uit voor een rondreis door Toscane. Tijdens de trip ontstaat een discussie over de waarde van een kunstwerk en een goede kopie ervan (ziedaar de titel). Door deze gesprekken komen de twee dichter tot elkaar, al blijft het een spel van aantrekken en afstoten. Toch lijken ze elkaar goed aan te voelen. Zijn het eigenlijk wel vreemden van elkaar? Als kijker bekruipt je het gevoel dat het hier om een echtpaar draait. Dat leidt tot een nieuwsgierigmakende spanning.
COPIE CONFORME is de eerste film die de Iraanse cineast Abbas Kiarostami (TEN, TASTE OF CHERRY) buiten zijn vaderland maakte. Binoche trekt als altijd weer alle aandacht naar zich toe en dat leverde haar eerder dit jaar de Gouden Palm voor beste actrice op in Cannes. Haar debuterende tegenspeler Shimell - van huis uit operazanger - weet zich echter met verve staande te houden.