oceans.jpg

Oceans

Oceans icon_trailer.png

De Franse filmer Jaques Perrin maakte het afgelopen decennium wereldfaam met prachtige natuurdocumentaires. Nadat hij eerder onder de grond dook voor MICROCOSMOS en de lucht in ging voor THE TRAVELLING BIRDS, koos hij voor zijn nieuwste film OCEANS voor het water. Het kostte Perrin jaren van research en filmopnames op locaties overal ter wereld, maar opnieuw maakt hij zijn bijzondere reputatie volledig waar. OCEANS is namelijk een bij vlagen hallucinerend mooie documentaire, met beelden zoals u nog nooit heeft gezien. Dat laatst klinkt misschien als een cliché, maar het klopt wel - zelfs voor liefhebbers van BBC-series als PLANET EARTH en spin-offs daarvan.
Anders dan de makers van de BBC-docu’s is Perrin heel spaarzaam met commentaarstemmen. Hij koos voor muziek en wil vooral de beelden het werk laten doen. En dat lukt: we zien koraalriffen, krabben, kwallen, talloze grote en kleine vissen, ijsberen, haaien, walvissen en allerlei andere bijzondere beesten en beestjes uit de (onder)waterwereld. De fotografie van OCEANS is zo verbluffend dat commentaar inderdaad overbodig is.
Al heeft Perrin wel een duidelijke take home message: we zijn als mensheid hard op weg om het milieu te verpesten. Geen nieuwe boodschap, maar wel een urgente. Want na het zien van OCEANS ga je met een heel andere blik kijken naar de beelden van de olieramp in de golf van Mexico...