grazyheart.jpg

Crazy Heart

Crazy Heart icon_trailer.png

Vijf keer bleek scheepsrecht voor de Amerikaanse acteur Jeff Bridges. Want na vier eerdere nominaties ontving hij afgelopen voorjaar eindelijk zijn felbegeerde Oscar, die hij volgens velen in 1998 al had verdiend voor zijn hilarische rol als ‘The Dude’ in de Coen-film THE BIG LEBOWSKI. Nu won hij de hoogste filmprijs voor zijn hoofdrol in CRAZY HEART.
In deze romantische roadmovie annex muziekfilm speelt hij de uitgerangeerde countrymuzikant Bad Blake, een zingende zestiger die ooit - lang geleden - enkele hits had. Nog steeds teert hij op die roem. Maar zoals bekend is roem vergankelijk: tegenwoordig treedt Blake op in obscure bowlingtenten en ongure cafés in the middle of nowhere van de VS. Hij houdt zich staande met junkfood, sigaretten en heel veel alcohol.
Zijn leven neemt een wending als hij in één van die Amerikaanse stadjes geïnterviewd wordt door de lokale journaliste Jean (Maggie Gyllenhaal uit SECRETARY en DONNIE DARKO). Zij is een alleenstaande jonge moeder die net als Blake beschadigd is geraakt door het leven. Ondanks hun leeftijdsverschil van bijna dertig jaar bloeit er echter iets moois op tussen de twee.
CRAZY HEART werkt vooral heel goed als muziekfilm. Er zitten veel live-optredens in van Bridges, wiens zang en gitaarspel volledig overtuigt. Ook Bridges’ ongepolijste spel mag er zijn. In feite is zijn Bad Blake een soort reïncarnatie van zijn eerdere Lebowski-rol. Ergo: The Dude is back!