Chloe icon_trailer.png

Catherine (Julianne More) is gynaecologe. Haar zoon Michael leeft zijn eigen leven, haar man David (Liam Neeson) verdrinkt in zijn eigen werk en is een superflirt. Al geruime tijd verdenkt Catherine hem van ontrouw en om hem op de proef te stellen besluit ze een beroep te doen op de callgirl Chloe (Amanda Seyfrid). Deze moet zich opdringen aan David en als hij toehapt is dat voor Catherine hét bewijs dat hij haar bedriegt en dat dit wel niet de eerste keer zal zijn.
Chloe brengt haar opdrachtgeefster uitgebreid verslag uit van de ontmoeting met haar man en dat wordt op verzoek van Catherine een aantal keren herhaald. Door te luisteren naar Chloe’s verslagen hoopt ze David beter te leren kennen en op deze bijzondere manier de band met hem te versterken. Maar dat blijkt toch niet zo’n goed idee, want voor ze het weet heeft ze zichzelf in een wespennest van seksuele spanningen gewerkt.
CHLOE is een remake van het Franse drama NATHALIE uit 2003, waarin de Franse sterren Gérard Depardieu en Fanny Ardant de hoofdrollen speelden. Hun film was niet zo’n groot succes, maar de Egyptisch-Canadese regisseur Atom Egoyan zag dat het scenario veel meer mogelijkheden had. Wie zijn eerdere werk kent (zoals EXOTICA, SPEAKING PARTS en het meer dan briljante THE SWEET HEREAFTER) weet dat het haarfijn ontleden van seksuele relaties Egoyan wel is toevertrouwd. Zijn visie pakt ook dit keer weer goed uit. Mede dankzij de topcast behoort CHLOE volgens critici dan ook tot één van de beste erotische thrillers van de afgelopen jaren.