brothers.jpg

Brothers (US)

Brothers (US) icon_trailer.png

BROTHERS is een Engelstalige remake van het gelijknamige Deense drama van Susanne Bier uit 2004. Je kunt je natuurlijk afvragen of er iets te verbeteren viel aan het prachtige origineel, maar Hollywood dacht daar natuurlijk heel anders over. De nieuwe versie werd geregisseerd door Jim Sheridan (IN THE NAME OF THE FATHER, MY LEFT FOOT), die voor de hoofdrollen drie topacteurs aantrok: Nathalie Portman, Jake Gyllenhaal en een sterk vermagerde Tobey Maguire. Het sterke verhaal liet Sheridan vrijwel intact, waardoor BROTHERS net als het origineel heel beklemmend en heel goed is geworden.
De film gaat over de succesvolle Amerikaanse beroepsmilitair Sam (Maguire) die gelukkig getrouwd is en twee schatten van dochters heeft. Aan zijn voorspoed komt een eind als hij wordt uitgezonden naar Afghanistan. Zijn helicopter wordt neergehaald en samen met een jonge collega wordt hij lange tijd gevangen gehouden door Taliban-strijders.
Uiteindelijk weet hij daar door een gruweldaad zijn leven te redden, maar de tol die hij hiervoor betaalt blijkt hoog. Wanneer de doodgewaande Sam terugkeert in de VS is hij namelijk ernstig getraumatiseerd en kan hij zelfs zijn vrouw Grace (Portman) niet vertellen wat hij allemaal heeft moeten doorstaan. Hun relatie komt bovendien onder druk doordat Sam haar verdenkt van overspel met zijn jongere broer Tommy (Gyllenhaal), die Sam’s rol in het huishouden heeft overgenomen. Op een gegeven moment escaleert de situatie volledig en barst de bom.