New York, I love you

Twee jaar geleden vertoonden we PARIS, JE T’AIME, een serie korte films gemaakt door beroemde regisseurs. Twaalf films over de liefde, met Parijs als bindend decor. Nu is de beurt aan New York. In miniatuurtjes van ruim acht minuten tonen elf filmmakers in NEW YORK, I LOVE YOU hun persoonlijke kijk op de liefde. Maar de film is niet alleen een ode aan de liefde, zeker ook aan New York zelf.
De meeste episodes zijn namelijk op locatie opgenomen op bekende en onbekende plekken. Ook de yellow cab, hét vervoermiddel van New York, komt veel in beeld. De diverse verhalen lopen in elkaar over, maar elk schakeltje in de ketting heeft zijn eigen sfeer. Sommige zijn grappig, andere aangrijpend of triest. De ene keer met jonge acteurs, dan weer met oudere. Een keur aan grote namen komt voorbij, waaronder Natalie Portman, Julie Christie, John Hurt, James Caan, Orlando Bloom, Robin Wright Penn en Andy Garcia.
Dankzij NEW YORK, I LOVE YOU begrijpen we waarom zelfs de grootste Amerika-hater door de knieën gaat na één bezoek aan de Big Apple. Overigens zullen er nog drie producties volgen in de reeks Cities of Love: Shanghai, Jeruzalem en Rio de Janeiro.