encounters_ofthe_end_thewor.jpg

Encounters at the end of the world

Encounters at the end of the world icon_trailer.png

ENCOUNTERS AT THE END OF THE WORLD is de nieuwe documentaire van veelfilmer Werner Herzog. Eerder draaiden wij GRIZZLY MAN over natuuractivist Timothy Treadwell die zijn pogingen om samen te leven met grizzlyberen in Alaska met de dood moest bekopen. Dit keer laat Herzog de wilde schoonheid van een heel ander deel van de aarde zien: Antarctica, het continent van ijs, immense leegte en wonderlijke geluiden.
Het onmetelijke gebied wordt bewoond door een duizendtal mannen en vrouwen die wetenschappelijk onderzoek doen onder extreme weersomstandigheden. Herzog was de eerste filmer die – met één cameraman – toegang kreeg tot het gebied. Dit gebeurde op uitnodiging van de Amerikaanse National Science Foundation. De filmmakers moesten eerst naar een survivalschool om te leren overleven in de onherbergzame ijswereld. Herzog werkte in zijn filmleven vaker onder barre en vreemde omstandigheden, waardoor hij zich al snel thuis voelde. Maar desondanks werd het een voortdurende strijd tegen de elementen.
Het eindresultaat is een film die alle aspecten van het ijzige Antarctica toont. Vooral de beelden van de wereld onder de ijslaag zijn van een grote schoonheid. Zeker in combinatie met de muziek die Herzog koos voor ENCOUNTERS: opera’s van Verdi, Puccini en Bellini.