private_lives_of_pippa.jpg

The private lives of Pippa Lee

The private lives of Pippa Lee

Pippa Lee (Robin Wright Penn) is de ideale echtgenote van de twintig jaar oudere Herb (Alan Arkin), een rijke uitgever en man van de wereld. Pippa wordt op handen gedragen door haar volwassen kinderen en ook in haar vriendenkring is ze zeer geliefd. Het echtpaar vertrekt uit New York om de laatste fase van hun leven in alle rust door te brengen in een luxe seniorenresort in Connecticut. Pippa kijkt er nog niet echt naar uit, maar haar man verzekert haar dat ze daar samen nog geweldige jaren tegemoet gaan.
Het loopt anders. Pippa voelt zich absoluut niet thuis in het nieuwe woonoord en belandt in een identiteitscrisis. Die wordt nog eens versterkt wanneer ze ontdekt dat Herb een verhouding heeft met haar veel jongere vriendin Sandra (Winona Ryder). Hoe heeft het zover kunnen komen? Pippa beseft dat het tijd wordt om haar traumatische verleden onder ogen te zien en zichzelf opnieuw uit te vinden. Daarbij krijgt ze steun uit onverwachte hoek.
De opbouw maakt van THE PRIVATE LIVES OF PIPPA LEE een aantrekkelijke en gelaagde film. Dankzij flashbacks krijgen we steeds beter zicht op de ontwikkeling van een vrouw die in haar jeugd veel voor haar kiezen kreeg, maar uiteindelijk voor zichzelf een wereld creëerde waarin ze gelukkig dacht te zijn. Regisseur Rebecca Miller, dochter van toneelschrijver Arthur Miller, schreef de gelijknamige bestseller en wist voor haar film een keur aan acteurs te strikken. Naast Arkin, Penn en Ryder schitteren in de bijrollen ook Keanu Reeves, Monica Belluci en Maria Bello.