young_victoria.jpg

The young Victoria

The young Victoria icon_trailer.png

THE YOUNG VICTORIA van regisseur Jean-Marc Vallée (C.R.A.Z.Y.) gaat over de jonge jaren van de Britse Victoria. We zien de vorstin in haar jeugd en tijdens de beginjaren als koningin. Rode draad van de film is haar grote liefde voor de Duitse prins Albert.
Wij maken kennis met Victoria in 1837. Als 17-jarige troonopvolgster wordt zij omringd door mensen die een graantje willen meepikken van de macht die Victoria als koningin zal krijgen. Ook haar moeder behoort tot één van deze kampen. De politieke stromingen roeren zich en in deze slangenkuil leren we Victoria kennen als een vrijgevochten persoonlijkheid.
Haar omgeving komt met allerlei huwelijkskandidaten aanzetten, maar uiteindelijk kiest zij zélf voor Albert. Tot ieders verbazing: het is geen politiek huwelijk, maar een verbintenis tussen twee mensen die van elkaar houden. Albert wordt een grote steun voor haar, maar overlijdt helaas jong. Victoria zal dan nog veertig jaar zonder hem regeren.
Zoals het een goede kostuumfilm betaamt oogt THE YOUNG VICTORIA prachtig. De film is grotendeels op locatie opgenomen in Britse paleizen. Bovendien worden de hoofdrollen uitstekend gespeeld door Emily Brunt (MY SUMMER OF LOVE) en Rupert Friend. Aardig detail: co-producent was Sarah – Fergie – Ferguson, die door haar eerdere huwelijk met prins Andrew het Britse koningshuis van binnenuit kent.