Coco avant Chanel icon_trailer.png

COCO AVANT CHANEL van regisseur Anne Fontaine is een biopic over de wereldberoemde modekoningin Coco Chanel. Zoals de titel aangeeft bestrijkt de film de periode van Chanel’s leven die vooraf ging aan haar wereldwijde succes.
De zesjarige Gabrielle (Coco) is een meisje uit midden-Frankrijk dat samen met haar zusje in een weeshuis opgroeit nadat hun moeder is gestorven. Elke zondag wachten de meisjes op hun vader die nooit komt opdagen. De jeugdjaren maken Gabrielle tot een koppige, ambitieuze, vastberaden en ook opportunistische vrouw. Zij verzamelt in haar leven allerlei ervaringen en beelden, en wordt beïnvloed door diverse omgevingen: van kloosters en cabaret tot de decadente Franse elite van begin 20ste eeuw. Uiteindelijk weet Coco met haar scherpe blik en spitsvondige geest door te dringen tot deze elite. Daarna zal zij de hele wereld veroveren, maar dat zien we niet in deze film.
Voor de hoofdrol had de regisseur geen betere actrice kunnen kiezen dan Audrey Tautou. Zij is sprekend Chanel: in gestalte, woord én daad. Filmliefhebbers kennen haar als Amélie uit het gelijknamige kassucces uit 2001.