last_chance_harvey.jpg

Last chance Harvey

Last chance Harvey icon_trailer.png

De New Yorkse jingle-componist Harvey Shine (Dustin Hoffman) is in Londen voor de bruiloft van zijn dochter. Daar raakt hij diep teleurgesteld als hij erachter komt dat niet hij, maar de stiefvader van zijn dochter haar voor het altaar mag weggeven. Wanneer Harvey ook nog eens per telefoon te horen krijgt dat hij wordt ontslagen, weet hij het allemaal niet meer. Hij voelt zich overbodig en gaat naar Heathrow om het eerste vliegtuig terug naar huis te nemen.
In een bar neemt hij een stevig glas op z’n tegenslagen en raakt hij aan de praat met Kate Walker (Emma Thompson), een enquêtrice op het vliegveld. Ook zij heeft het niet altijd getroffen in het leven, met een moeder die haar op de huid zit en relaties die maar niet willen bloeien. Ze leidt een teruggetrokken bestaan en verliest zich het liefst in romans. De twee pakken elkaar (figuurlijk) bij de hand. Al slenterend door Londen converseren ze heel wat af en komen zo voorzichtig tot elkaar. Beiden beseffen dat ze de laatste kans moeten grijpen om nog iets van hun leven te maken.
Het hoeft eigenlijk niet gezegd dat LAST CHANGE HARVEY wordt gedragen door Hoffman en Thompson, twee gelauwerde acteurs. Ze spelen hun rol met verve en tillen zo de toch wat voorspelbare romantische komedie naar een hoger plan.