fietsmug_dansmug.jpg

Fietsmug & Dansmug

  • regie: Jannik Hastrup en Flemming Quist Møller

  • DEN •animatie • 2007 • 77 min.

Fietsmug & Dansmug

In de meivakantie vertonen we voor de allerkleinsten een kleurrijke en muzikale animatiefilm van Deense makelij: FIETSMUG & DANSMUG.

Gaat deze film echt over muggen? Zeker weten! Egon en Dagmar heten ze, en dat zijn niet zomaar twee muggen. Ze doen liever iets anders dan vliegen, wat toch normaal zou zijn voor deze beestjes. Egon is zelfs een beetje bang om te vliegen, maar op de fiets durft hij alles. En Dagmar kán wel vliegen, maar zelf vindt ze dat dansen beter bij haar past. Dagmar is tot over haar oren verliefd op Egon. En Egon? Die heeft geen tijd voor kusjes en zo, dat komt later wel. Hij wil eerst op wereldreis.

De twee muggen krijgen te maken met heel veel andere insecten: kevers, vliegen, bijen, rupsen en mieren. De zwarte mieren hebben het zwaar te verduren. Onder leiding van hun koningin Dominella willen de rode mieren de macht overnemen. Helaas sterft de koningin van de zwarte mieren, maar gelukkig wordt haar dochter gered. Egon en Dagmar helpen het zwarte mieren-volk met de opbouw van hun koninkrijk. Maar dat blijkt niet zo makkelijk te gaan met mieren die nooit geleerd hebben om zelf na te denken.