spooktijd.jpg

Spooktijd met Laban

Spooktijd met Laban

SPOOKTIJD MET LABAN is een Zweedse animatiefilm over een grappig spookje dat al figureerde in een eerdere film, HET KLEINE SPOOKJE LABAN. Beide films zijn gebaseerd op de boeken van Inger en Lasse Sandberg.
Spookje Laban woont samen met zijn vader, moeder en zusje Labolina in de diepste kerkers van kasteel Goedemorgenzon. Hun bovenburen zijn een echte koning en koningin met hun zoontje, prins Bas. Het koninklijk gezin is dol op spoken. Kroonprins Bas en Laban zijn zelfs dikke vriendjes.
Vader Spook kan spoken als de beste en Labolina is ook al een echte spook-ster. Maar Laban moet nog veel leren. Hij is zelfs bang in het donker! Als hij samen met prins Bas in een tent gaat slapen, doet hij geen oog dicht. Zó eng vindt hij het. Papa Spook is een weekje ziek geweest. Als hij weer aan het werk gaat, mag Laban hem helpen met het echte spookwerk. Het wordt een nacht om nooit te vergeten! Zelfs de koning en koningin zijn ontzettend bang...NB: vóór de hoofdfilm draaien we een verrassingsfilm van 20 minuten.