caos_calmo.jpg

Caos Calmo

Caos Calmo icon_trailer.png

In CAOS CALMO zien we Nanni Moretti (bekend van Oscarwinnaar LA STANZA DEL FIGLIO) als de succesvolle mediamagnaat Pietro Paladini. Hij is gelukkig getrouwd en vader van de tienjarige Claudia. Een mooier leven kan hij zich niet wensen, tot een zwarte dag hem treft. Tijdens een vakantie is Pietro samen met zijn broer Carlo op het strand. Daar zien ze twee vrouwen in verdrinkingsnood die ze nog net kunnen redden. Een schokkende gebeurtenis, maar het kan nog heftiger: Pietro’s vrouw wordt op diezelfde dag door een hartaanval getroffen. Zijn dochtertje probeert haar vader tevergeefs te bereiken. Wanneer hij terugkomt vindt Pietro het dode lichaam van zijn vrouw in de tuin. Claudia is boos en onbenaderbaar omdat hij niet thuis was. Vanaf dat moment is alles anders.
Na de begrafenis neemt Pietro de rol van vader én moeder op zich. Dat is wennen, want met de opvoeding en het huishouden heeft hij zich tot dan toe niet beziggehouden. Hij brengt Claudia de eerste schooldag weg en besluit daar op haar te wachten. Ook de dagen daarna is hij in de buurt van school te vinden in plaats van op z’n werk. Op een bankje in het park, zittend in zijn auto, aan de koffie in het café wacht hij tot het verdriet hem overmant. Maar Pietro blijft de rust zelve, ook tot verbazing van collega’s, vrienden en familieleden. Ze maken hem deelgenoot van hun eigen pijn of problemen en heel langzaam krijgt Pietro weer vat op het leven. Maar het is vooral zijn dochtertje dat hem een nieuwe kijk op de wereld schenkt.
CAOS CALMO, de verfilming van het gelijknamige boek van Sandro Veronesi, gaat over rouwverwerking, maar is zeker geen zware film. Recensenten kwalificeerden de film als intiem, warm, boeiend, intelligent en humoristisch.