In Bruges

Merkwaardig genoeg was de Belgische stad Brugge ondanks haar roemruchte verleden en eeuwenoude gebouwen nog nooit het onderwerp van een speelfilm. Daarin brengt de Ier Martin McDonagh verandering met IN BRUGES. Anders dan je zou verwachten maakte hij geen romantische film tegen de achtergrond van de pittoreske stad, maar een zwarte komedie die zich afspeelt in de onderwereld.
Twee huurmoordenaars, Ray (Colin Farrell) en Ken (Brendan Gleeson) strijken neer in Brugge nadat een klus elders verkeerd is uitgepakt. In afwachting van instructies van hun baas Harry (Ralph Fiennes) nemen ze hun intrek in een hotel dat gerund wordt door Marie (gespeeld door ‘onze’ Thekla Reuten).
Ken ziet Brugge als een welkom uitstapje en doet de stad als een echte toerist met een reisgids in de hand. Ray daarentegen vindt Brugge – en het hele België – helemaal niets. Tot hij een lilliputter tegenkomt: hij heeft een obsessie voor dwergen. Als hun gangsterbaas arriveert uit Engeland neemt deze alle touwtjes in handen en zorgt voor een grand finale van de film. Regisseur McDonagh schreef voor IN BRUGES zelf de scherpe, geestige en vaak politiek volkomen incorrecte dialogen. Zij verluchtigen het geweld in deze veelgeprezen tragikomische misdaadfilm.