children_huang_shi.jpg

The children of Huang Shi

The children of Huang Shi

Met THE CHILDREN OF HUANG SHI vertelt de Canadese regisseur Roger Spottiswood het ongelooflijke maar waargebeurde verhaal van de Britse oorlogsjournalist George Hogg. In 1937 werkt hij in het tot China behorende Mantsjoerije, waar hij getuige is van een brute moordpartij door de Japanse bezetter. Hogg besluit te vluchten naar een veiliger afgelegen gebied. Daar krijgt hij samen met de Australische verpleegkundige Lee Pearson de leiding over een weeshuis – wat geen sinecure is door zijn gebrekkige kennis van de Chinese taal en cultuur.
Wanneer de Japanners steeds dichterbij komen beginnen Hogg en Pearson samen met de partizaan Chen Hansheng een lange tocht dwars door China om hun zestig weeskinderen in veiligheid te brengen. Een reis van meer dan 1500 kilometer naar de tempels van Shandante. Het wordt een barre voettocht in de koude winter, dwars door de woestijn langs de eeuwenoude zijderoute naar hun einddoel.
THE CHILDREN OF HUANG SHI is een verslag van deze grote mars, gefilmd met oog voor detail. Spottiswood maakte een spannende film met hoofdrollen voor de jonge Britse acteur Jonathan Rhys Meyers (ALEXANDER, MATCH POINT) en Hongkong-ster Yun-Fat Chow (CROUCHING TIGER, HIDDEN DRAGON). Daarnaast steelt ook de woeste natuur van de Chinese bergen en woestijnen de show.