Willie en het wilde konijn

Het tamme konijn Willie woont op een boerderij. Op een dag springt zijn kooi per ongeluk open en Willie bedenkt zich geen moment. Hij hupt naar buiten, de vrijheid tegemoet. Voor het eerst in zijn leven ziet hij een bos. Wauw, wat is dat een grote wereld! Hij ontmoet daar Wild Konijn, die zieke en hongerige dieren helpt. Willie wil graag van hem leren hoe je in het wild moet leven. Samen plukken ze bessen en verzamelen paddestoelen. Willie mag ook bij Wild Konijn slapen, in de konijnenburcht. Toch begint er iets te knagen, Willie heeft heimwee en wil terug naar de boerderij. Wild Konijn gaat met hem mee om de weg te wijzen. Onderweg krijgt Wild Konijn een ongeluk en nu is het de beurt aan Willie om Wild Konijn te helpen. En dat lukt uitstekend. Na een tijdje gaat Willie toch terug naar de boerderij. Als hij voor zijn kooi staat, ziet hij iets wat hij niet had verwacht...
WILLIE EN HET WILDE KONIJN is de ëhoofdfilmí van een fraaie compilatie van vier Zweedse animatiefilmpjes. In SCHAAK (5 min.) komen de stukken van een schaakspel ís nachts tot leven. HOOGTEVREES (20 min.) vertelt het verhaal van Regal, een jonge steenarend die zijn vleugels niet durft uit te slaan. Het biggetje in BIGGETJE VLIEGT (9 min.) wil niets liever dan vliegen, maar zonder vleugels wordt dat toch lastig.
Al met al kunnen de allerjongsten een goed uur genieten van het knappe werk van het regisseur-echtpaar Lennart en Ylva-Li Gustafsson. Het duo weet precies de juiste snaar te raken bij kinderen.