alles_is_liefde.jpg

Alles is liefde

Alles is liefde icon_trailer.png

ALLES IS LIEFDE lijkt een merkwaardige keuze om te draaien in de kersttijd, want de film speelt zich af rond de sinterklaasdagen. Het verhaal is echter van alle tijden: het is een universele romantische komedie waarin zes paren worstelen met de liefde.
Het verhaal begint met Sinterklaas, die vlak voor de intocht in Amsterdam overlijdt aan een hartaanval. Hij wordt in allerijl vervangen door een toevallige passant. Tijdens de intocht van deze nep-Sint maken we kennis met de twaalf hoofdpersonen. Hun verhaallijnen lopen door elkaar: een verkoopster die verliefd wordt op een echte prins, een homostel dat op punt staat te trouwen, een gescheiden man die een affaire heeft met de juf van zijn zoontje, zijn ex die een relatie aanknoopt met een scholier, een stel dertigers van wie het huwelijk op de klippen lijkt te lopen, plus de regisseur en producente van de Sinterklaas-uitzending die juist net een relatie krijgen.
Kim van Kooten schreef een knap scenario vol natuurlijke en geestige dialogen. Zoals een goede komedie betaamt komt alles tot een happy ending, al worden we regelmatig op het verkeerde been gezet. De film wordt bevolkt door het puikje van de Nederlandse acteurswereld, waaronder Carice van Houten, Michiel Romeyn, Anneke Blok, Wendy van Dijk, Daan Schuurman. Zij maken van ALLES IS LIEFDE een grandioze kerstsurprise.