family_man.jpg

Family law

Family law

De jonge regisseur Daniel Burman wordt wel de Woody Allen van Argentinië genoemd. Net als de Amerikaan is hij een zeer productief filmer en ook in zijn films speelt de joodse afkomst een grote rol. Vorig jaar draaiden wij zijn EL ABRAZO PARTIDO – bekroond met een Zilveren Beer in Berlijn – waarin relatieproblemen tussen een joodse vader en zoon centraal staan. Ook in zijn jongste film FAMILY LAW (DERECHA DE FAMILIA) is het verhaal gefocust op zo’n familieverhouding.
Vader en zoon Perelman zijn beide jurist. Senior is als joodse vluchteling vanuit Europa naar Argentinië geëmigreerd, waar hij een nieuw leven opbouwt. Zijn zoon Ariel is geboren in het nieuwe land. Inmiddels heeft Ariel zelf een zoon en vraagt hij zich af welke rol zijn eigen vader heeft gespeeld in zijn jeugd. Hij gaat op zoek naar de overeenkomsten en verschillen.
Deze zoektocht naar zijn eigen ik levert een verrassend leuke film op. Niet alleen door de opvallende vertelstructuur met een droogkomische voice-over van Ariel, maar ook door de geestige intermezzo’s en prima geacteerde bijrollen van de cliënten van Perelman Senior. FAMILY LAW ging vorig jaar in Argentinië in première en won de publieksprijs op het grote Argentijnse Mar del Plata Filmfestival.