after_the_wedding.jpg

After the wedding

After the wedding icon_trailer.png

AFTER THE WEDDING van regisseur Susanne Bier was dit jaar de Deense inzending voor de Oscars. Vooral met BROTHERS had zij eerder al haar naam gevestigd. Helaas voor haar ging de prijs uiteindelijk naar DAS LEBEN DER ANDEREN (zie elders in dit boekje).
De kracht van AFTER THE WEDDING is het verhaal, dat heel sterk op het gemoed werkt. De film gaat over ontwikkelingswerker Jacob, die vanuit India terug naar Denemarken gaat om subsidie los te peuteren voor zijn weeshuis. Een rijke maecenas wil hem wel steunen, maar onder één vreemde voorwaarde: Jacob moet zelf in Denemarken blijven. De reden daarvan wordt gaandeweg de film duidelijk en hangt nauw samen met het verleden van Jacob.
De tweede succesfactor is de acteursregie van Susanne Bier. Denemarken mag dan half zo klein zijn als Nederland, het aantal goede regisseurs en acteurs lijkt minstens dubbel zo groot. Hoofdrolspeler Mads Nikkelsen (eerder bij ons te zien in OPEN HEARTS en WILBUR WANTS TO KILL HIMSELF) steelt de meeste scènes, maar hou vooral ook Stine Fischer Christensen als dochter Anna in de gaten.