Buddha’s lost children icon_trailer.png

De Nederlandse regisseur Mark Verkerk filmde een jaar lang in het roerige noorden van Thailand. Van de talloze uren film die hij daar draaide bleef uiteindelijk 1,5 uur over in BUDDHA’S LOST CHILDREN.
Centraal in deze documentaire staat de voormalige thaibokser Phra Khru Bah. Als Boeddhistische monnik helpt hij kinderen die het slachtoffer zijn geworden van armoede en van de drugsverslaving van hun ouders. Hij leidt ze op tot monnik én thaibokser.
Het Boeddhisme is voor Phra meer dan een lijdzaam geloof. Zijn opvoedmethode is dan ook die van tough love. Dat geldt niet alleen voor zijn discipelen, maar evenzeer voor de volwassenen die hij ontmoet.
Phra’s tempel is ziekenhuis, weeshuis en school tegelijk. Gedurende een jaar volgen we er de ontwikkeling van Yee. Het jongetje kon eerst niet praten, maar eenmaal opgenomen in het kloosterleven grijpt hij zijn kans en ontplooit hij zich tot een evenwichtig en zelfstandig individu. Dit alles speelt zich af tegen de prachtige natuur van Thailand.
Afgelopen maand won BUDDHA’S LOST CHILDREN tijdens het Nederlands Filmfestival een een ‘Kristallen Film’, omdat de documentaire al meer dan 10.000 bezoekers had getrokken.