lost_city.jpg

The lost city

The lost city

We schrijven 1958: de Cubaanse hoofdstad Havana is een bruisende metropool waar veel plezier te beleven valt voor wie het zich financieel kan veroorloven. Dictator Batista is nog steeds aan de macht. Maar ondergronds bundelen revolutionaire krachten onder leiding van Fidel Castro en Che Guavara zich voor de strijd tegen het regime.
Dat is de achtergrond van THE LOST CITY, een film die zich afspeelt op Cuba maar waarin muziek en zang nu eens niet de hoofdrol spelen. Fico (Andy Garcia) is eigenaar van een van de beste nachtclubs van Havana. Hij ziet de komende gebeurtenissen met zorg tegemoet. Zijn broers ontwikkelen zich namelijk als grote voorstanders van de revolutie en werken zelfs mee aan een aanval op het presidentiële paleis. Dit leidt tot tweespalt binnen de familie.
Als kind vluchtte regisseur en hoofdrolspeler Garcia met zijn ouders naar de Verenigde Staten om te ontsnappen aan het Castro-regime. Uit THE LOST CITY spreekt een grote liefde voor zijn geboorteland. De film is een heftig familiedrama, waarin echter ook plaats is voor romantiek, politieke intriges, mooie beelden en swingende muziek.