een_ander_zijn_geluk.jpg

Een ander zijn geluk

Een ander zijn geluk

EEN ANDER ZIJN GELUK is het sterke debuut van de Vlaamse regisseur Fien Troch die hiermee op diverse internationale filmfestivals prijzen in de wacht sleepte.
Haar film speelt zich af in het Belgische dorpje Noville. Op een regenachtige avond wordt een jongetje door een automobilist doodgereden. De dader rijdt met plankgas door.
Dat is het begin van een verhaal van een kleine gemeenschap die door deze gebeurtenis geheel ontwricht wordt. Op het eerste gezicht lijkt de film slechts een spannende zoektocht naar de dader, maar is in essentie een schildering van de impact die een catastrofe als het auto-ongeluk kan hebben op het dagelijkse leven van vele bewoners van het dorp.
Regisseur Troch heeft het beste uit haar acteurs weten te halen. Het zijn ook niet de minsten: Johan Leysen, Jan Decleir, Johanna ter Steege, Viviane de Muynck, Ina Geerts, Josse de Pauw en nog vele anderen. Slechts met zulke acteurs kan een goede regisseur als Fien Troch zo’n mozaïek van vele personages met hun diverse problemen en gewoonten zo kristalhelder op het doek brengen.