three_times.jpg

Three times

Three times icon_trailer.png

Regisseur Hou Hsiao-hsien, maker van THREE TIMES, is de belangrijkste filmer van Taiwan. In 1993 werd hij internationaal bekend toen zijn film THE PUPPETMASTER werd bekroond met de Grote Juryprijs in Cannes, waar hij dit jaar juryvoorzitter was.
Nu verrast hij met een film waarin de liefde centraal staat. THREE TIMES bestaat uit drie liefdesverhalen waarin steeds dezelfde spelers optreden: Chang Chen en Shu Qi. De episodes spelen zich in verschillende perioden van de Taiwanese samenleving af.
Het eerste deel, ‘A Time for Love’, speelt in 1966 en is gebaseerd op een jeugdherinnering van de regisseur. Een jonge soldaat slijt zijn verlof biljartend in zijn favoriete café. Hij raakt verliefd op een nieuwe werkneemster, maar moet uiteindelijk afscheid van haar nemen. ‘A Time for Freedom’, gesitueerd in 1911, is een stomme film over de eenzijdige liefdesrelatie tussen de revolutionair Chang en de courtisane Ah Mei. Tot slot ‘A Time for Youth’, waarin in 2005 een medewerker van een fotozaak een verhouding krijgt met een biseksuele zangeres.
De drie verhalen laten zien hoe Taiwan in de afgelopen honderd jaar is veranderd en hoe de relaties tussen vrouwen en mannen meeveranderd zijn. Op het jongste festival in Rotterdam noemde directeur Sandra den Hamer THREE TIMES een van de mooiste films van het afgelopen jaar.