secretlife.jpg

The secret life of words

The secret life of words icon_trailer.png

Hoofdpersoon van THE SECRET LIFE OF WORDS is Hanna, een eenzame jonge vrouw. Ze woont alleen, heeft geen enkel contact met de collega’s op haar werk en gaat nooit op vakantie. Als haar baas haar dwingt er toch eens een maandje tussenuit te gaan, komt ze terecht in een treurige badplaats. Daar hoort zij dat er iemand gezocht wordt voor de dagelijkse verzorging van een man die blind is geworden door een brand op een booreiland. Hanna heeft een verpleegstersdiploma en neemt als vakantiebaantje de verzorging op zich.
De patiënt heet Josef en blijkt een praatgrage man. Langzaam groeit tussen hem en de zwijgzame Hanna een bijzondere band. De scènes tussen beide hoofdpersonen worden door de Spaanse regisseur Isabel Coixet subtiel gefilmd. Ook de verhoudingen tussen de andere leden van de kleine leefgemeenschap op het boorplatform weet zij in THE SECRET LIFE OF WORDS bewonderenswaardig tot leven te brengen.
Op het eind had de film makkelijk kunnen uitglijden, maar hoofdrolspelers Sarah Polley (MY LIFE WITHOUT ME, THE SWEET HEREAFTER) en Tim Robbins (CODE46, MYSTIC RIVER) weten dat gelukkig te voorkomen. Zij spelen overtuigend en ontroerend.