Matchpoint icon_trailer.png

Woody Allen’s 35ste film MATCH POINT speelt zich eens niet af in zijn eigen vertrouwde New York, maar in Londen. Het is Allen’s eerste Europese productie, die gedeeltelijk door de BBC werd betaald.
Hoofdpersoon Chris (Jonathan Rhys-Meyers) heeft zich omhoog gewerkt van arm jongetje tot een redelijk succesvol proftennisser. Desondanks heeft hij zich geen plaats kunnen veroveren in de Londense society. Hij raakt bevriend met zijn rijke leerling Tom en komt zo aan nuttige contacten binnen de Britse upper class. Via Tom’s vader krijgt Chris een goede baan en begint hij een relatie met diens zuster Chloe met wie hij trouwt. Maar dan wordt Chris verliefd op Tom’s vriendin Nola (Scarlett Johansson uit GIRL WITH A PEARL EARRING), een Amerikaanse actrice. Hij komt voor een dilemma te staan: een rustig rijkeluisleventje met Chloe of een gepassioneerde relatie met Nola. Daarbij werkt Chris zich zó in de nesten dat alleen een radicale oplossing hem kan redden.
Filmcritici vinden MATCH POINT unaniem Allen’s beste film van de laatste jaren. Zijn carrière leek wat in het slop te zitten, maar Londen heeft hem geïnspireerd. Hoewel de problemen van zijn Londense personages hetzelfde zijn als voorheen, is het verfrissend ze in een heel andere setting te zien. Allen lijkt zelfs aan een tweede jeugd begonnen. Inmiddels heeft hij al een nieuwe Britse film af (SCOOP met opnieuw Scarlet Johansson) en een derde staat op stapel.