The constant gardener icon_trailer.png

THE CONSTANT GARDENER is een politiek geladen thriller, gebaseerd op de gelijknamige roman van John le Carré. Deze Britse successchrijver liet zich losjes inspireren door het leven van de Franse ontwikkelingswerker Yvette Pierpaoli, wier leven geheel in het teken stond van het helpen van vluchtelingen.
Hoofdpersoon in boek en film is Tessa, een extroverte activiste die getrouwd is met de Britse diplomaat Justin. Diens grootste hobby: tuinieren. Het paar heeft een uitstekend huwelijk – tot Tessa dood wordt gevonden in een afgelegen gebied in het noorden van Kenia. Justin neemt dan voor het eerst in zijn leven het heft in eigen handen en probeert te achterhalen wie verantwoordelijk is voor de dood van zijn vrouw. Tijdens zijn grondige onderzoek ontdekt hij niet alleen de onbekende kanten van Tessa, maar vooral ook een complot van een farmaceutische multinational. Justin’s speurtocht brengt hem steeds dichter bij een gruwelijke politiek-industriële beerput.
THE CONSTANT GARDENER werd geregisseerd door de jonge Braziliaan Fernando Meirelles, die wereldberoemd werd met zijn Oscarwinnende film CIDADE DE DEUS (CITY OF GOD). Deze hip gemonteerde film over het uitzichtloze leven van jongeren in de sloppenwijken van Rio de Janeiro draaiden wij 2,5 jaar geleden in het Filmhuis. Met zijn nieuwe film bewandelde Meirelles een andere weg en werkte hij voor het eerst met sterren als Ralph Fiennes en Pete Postlethwaite. Maar gelukkig bleef de hand van de talentvolle meester zichtbaar.