mysummeroflove.jpg

My summer of love

My summer of love

Nèt voor het einde van de zomer draaien wij MY SUMMER OF LOVE van de Brits-Poolse regisseur Pawel Pawlikowski. De in prachtige kleuren geschoten film werd opgenomen in de Yorkshire Dales, een streek om verliefd op te worden.
Dat laatste gebeurt ook tussen Mona en Tasmin, twee meisjes die elkaar bij toeval ontmoeten op het platteland. Ze verschillen als dag en nacht. De grove Mona komt uit een arbeidersmilieu en woont boven een vervallen café. De onhandelbare Tasmin komt uit de upperclass en moet de zomer doorbrengen in het landhuis van haar ouders omdat ze van kostschool is gestuurd. Maar zoals Britten het zeggen: opposites attract. De twee worden meer dan bevriend en zoeken steun bij elkaar om de beklemmende buitenwereld te ontvluchten. Niet iedereen kan dat echter waarderen - zeker Mona’s broer Phil niet, een ex-gedetineerde die in de Here is geraakt. Als de zomer ten einde loopt, leidt dit tot een onafwendbare climax.
MY SUMMER OF LOVE lijkt op het eerste gezicht een blauwdruk van HEAVENLY CREATURES, een film van Peter Jackson. In die prachtige film kregen twee pubermeisjes een innige relatie en creëerden ze hun eigen droomwereld, maar met desastreuze gevolgen. MY SUMMER OF LOVE blijft met beide benen op de grond en is daardoor zelfs nog beter geworden dan Jacksons film. Mede dankzij de jonge actrices Nathalie Press en Emily Brunt, die als Mona en Tasmin overdonderend goed spelen.