battremoncoeur.jpg

De battre mon coeur s’est arrêté

De battre mon coeur s’est arrêté icon_trailer.png

DE BATTRE MON COEUR S’EST ARRÊTÉ is de Franse remake van het Amerikaanse schizofreniedrama FINGERS uit 1978 met in de hoofdrol de piepjonge Harvey Keitel.
In deze Franse versie speelt Romain Duris de rol van Thomas, een concertpianist die een duistere, gewelddadige kant heeft. Voor zijn criminele vader die een louche rol speelt in de vastgoedwereld gaat hij achter mensen aan die hem geld schuldig zijn. Hij doet dat op niet al te zachtzinnige manier.
Regisseur Audiard was gefascineerd door het gegeven dat kunst en misdaad klaarblijkelijk uitstekend samen kunnen gaan. Maar vooral wilde hij tonen wat dit betekent voor een persoon die in zo’n tweeslachtige wereld leeft. Hij laat zien dat de kunstlievende en de destructieve delen van de geest zich moeilijk laten rijmen en tot schizofrene verschijnselen kunnen leiden.
DE BATTRE MON COEUR S’EST ARRÊTÉ, enigszins te vertalen als: de slag die mijn hart oversloeg, is door cameraman Stéphane Fontaine in een nerveus tempo opgenomen, geheel overeenkomend met het hectische leven dat de hoofdpersoon leidt. De rol van Thomas wordt gespeeld door Romain Duris die we al eerder zagen in de muziekfilms van Tony Gatlif zoals GADJO DILO.