confituur.jpg

Confituur

Confituur

Alweer drie jaar geleden draaiden wij de lieve film PAULINE & PAULETTE over twee oudere Belgische zussen. Regisseur Lieven Debrauwer wilde met hoofdrolspeelster Ann Petersen (Paulette) ook zijn nieuwste film CONFITUUR maken, maar helaas overleed de actrice nog vóór de opnamen konden beginnen. Viviane De Muynck – toevallig opgeleid door Ann Petersen – nam vervolgens de rol over.

Hoofdpersonage van CONFITUUR is Tuur (Rik van Uffelen), een Gentse schoenmaker die zich op de dag van zijn gouden huwelijk realiseert dat het thuis niet zo prettig meer is: hij woont met zijn vrouw Emma in bij zijn bedlegerige zus en wordt voortdurend gecommandeerd door de twee vrouwen. Dat vindt hij onderhand teveel van het goede. Daarom besluit hij het huis te verlaten en trekt hij in bij zijn andere zus, Josée, uitbaatster van cabaret Female Touch en tevens het zwarte schaap van de familie.

Tuur’s vrouw, die aanvankelijk hoopt op een snelle terugkeer van haar eega, grijpt uiteindelijk de kans om haar leven een nieuw elan te geven. Zij verandert de schoenenzaak in een winkel die jam verkoopt. Een mens is immers nooit te oud om opnieuw te beginnen. CONFITUUR was vorig jaar de openingsfilm van de ‘Giornati degli Autori’ op het Filmfestival van Venetië.