conseguenza_amor.jpg

Le conseguenze dell’amore

Le conseguenze dell’amore icon_trailer.png

De hoofdpersoon van LE CONSEGUENZE DELL’AMORE, Titta di Girolamo, is een man met autistische trekjes. Desondanks lijkt hij zijn leven volledig in de hand te hebben. Hij woont in een Zwitsers hotel waar hij zijn dagen slijt volgens een vast schema: hij zit, drinkt wat en observeert de hotelgasten. Verder gaat hij eenmaal per week met een koffer vol bankbiljetten naar de bank. Langzaam komen wij echter te weten dat Titta de controle over zijn leven is kwijtgeraakt. Hij is een speelbal geworden van duistere maffiabonzen en heeft elk contact met zijn vrouw en kinderen verbroken.
In een opvallend gefilmde inleiding gebruikt regisseur Paolo Sorrentino alle kleuren van de regenboog om het autisme van Titta te relativeren. Tijdens deze lange aanloop toont acteur Toni Servillo aan een groot acteur te zijn. Daarna komt de film in een stroomversnelling en zien we de handelingen en gebeurtenissen die we kennen uit traditionele maffiafilms. Maar anders dan in die genrefilms staat in LE CONSEGUENZE het uitdiepen van het karakter van de hoofdpersoon centraal. Diens motto: ‘Vergeet niet aan de gevolgen van de liefde te denken’.
De film beleefde eerder dit jaar zijn Nederlandse première tijdens het Rotterdams Filmfestival. Wie dat per se wil kan LE CONSEGUENZE DELL’AMORE zien als een maffiafilm, aldus het IFFR-programmaboekje. Maar dan wel als de Ferrari van het genre.