closer.jpg

Closer

Closer icon_trailer.png

CLOSER is de verfilming van het gelijknamige toneelstuk van Patrick Marber dat wereldwijd volle zalen trok. Zowel het toneelstuk als de film tonen een reeks ontmoetingen van twee stellen: Alice en Dan plus Anna en Larry. Regisseur Mike Nichols laat daarbij bewust veel weg, maar we zien wel hoe ze elkaar met elkaar bedriegen. Hoewel in deze relationele toestanden sprake is van heftige verliefdheden, blijkt uiteindelijk toch dat macht de mannen werkelijk drijft.
In CLOSER zien we heftige en emotievolle scènes. Een kolfje naar de hand van de acteurs, en dat zijn niet de eersten de besten: Julia Roberts, Jude Law, Natalie Portman en Clive Owen. Hun scherpe en humoristische dialogen leveren acteerspel van de bovenste plank op. Het is duidelijk dat auteur Marber jarenlang als stand up-comedian heeft gewerkt met dialogen die spetteren en spatten.
Regisseur Nichols, nu 73 jaar oud, maakte al eind jaren zestig naam met openhartige films als WHO’S AFRAID OF VIRGINIA WOOLF en THE GRADUATE. Voor de televisie maakte hij onlangs de spraakmakende serie ANGELS IN AMERICA. Ook hij is dus niet bepaald de eerste de beste.
Overigens komen volgens de Filmkrant alleen stellen met een stevige relatie of een goede therapeut in aanmerking voor een gezamenlijk filmbezoek aan CLOSER. U bent dus gewaarschuwd.