Moulin Rouge icon_trailer.png

MOULIN ROUGE van de Australische regisseur Baz Luhrmann is een musical én een komedie én een popmuziekfilm in één. De film draait om de liefde tussen schrijver-in-spe Ewan McGregor en nachtclubzangeres Nicole Kidman. Een onmogelijke liefde, want Kidmans louche baas Jim Broadbent heeft heel andere plannen met haar om zijn kwakkelende nachtclub op de been te houden. Desondanks bloeit er iets moois tussen de twee, totdat het noodlot roet in het eten gooit.
Luhrmann schotelt dit verhaal zó exuberant voor dat je oren en ogen tekort komt. Vergeleken met zijn vorige film William Shakespeare’s Romeo & Juliet doet de regisseur er wat dit betreft nog een flinke schep bovenop. Het maakt Moulin Rouge tot een wervelende potpourri, geschoten met rondtollende en zwevende camera’s.
Voor liefhebbers van popmuziek is het dubbel genieten: talloze beroemde popsongs zijn in de film ingenieus aan elkaar geweven of hebben een opzienbarend nieuw jasje gekregen. Saillant detail: de hoofdrolspelers zingen zélf hun liedjes, en zovel McGregor als Kidman blijken zangtalenten.