agata_tempesta.jpg

Agate e la tempesta

Agate e la tempesta

Regisseur Silvio Soldini boekte drie jaar geleden een onverwacht groot succes met het innemende PANE E TULIPANI. Ook in ons filmhuis. Nu komt hij terug met de romantische komedie AGATE E LA TEMPESTA, waarmee hij opnieuw bewijst dat dit filmgenre hem zeer goed ligt.
De film gaat over Agate, de niet zo piepjonge eigenares van een boekenwinkel. Eén van haar klanten, de jonge en knappe Nico, wordt tot over zijn oren verliefd op haar. Zij vindt hem erg jong maar valt toch voor hem. De film gaat echter ook over Agate’s broer Gustavo, die er achterkomt dat hij helemaal geen familie van haar is – zijn ouders kochten hem ooit van een 16-jarig meisje. En dan hebben we nog Gustavo’s echte broer, de handelsreiziger Romeo die zijn huwelijk niet al te serieus neemt en met Gustavo een forellenkwekerij wil opzetten. Zo zijn de belangrijkste spelers van AGATE E LA TEMPESTA getekend. De storm (la tempesta) kan losbarsten. Letterlijk, want de emoties van Agate veroorzaken een heuse elektrische storm.
Dit verhaal riekt misschien naar John Lanting of André van Duin, maar wees gerust. Het spel van de acteurs in deze Italiaanse komedie is aanstekelijk, waarbij Licia Maglietta (die ook in PANE E TULIPANI de hoofdrol speelde) de show steelt als Agate.