in_oranje.jpg

In Oranje

In Oranje icon_trailer.png

In de kerstvakantie staat een echte familiefilm op ons programma: IN ORANJE. Geen documentaire over ons koningshuis, maar een onvervalste en oer-Nederlandse voetbalfilm.
Alles in IN ORANJE draait om de 12-jarige Remco (Yannick van de Velde), een doodgewone jongen die zijn kamer heeft behangen met voetbalgoden van vroeger dagen. Wanneer zijn vader Erik (Thomas Acda) plotseling overlijdt verliest hij alle interesse voor de voetbalsport. Tot hij via magie weer in contact komt met zijn vader. Deze is weer terug op aarde, maar alléén zichtbaar voor Remco. Onder Erik’s leiding gaat de jongen weer enthousiast aan de slag om een plaats in het Nederlands jeugdelftal te krijgen.
IN ORANJE is een typische coming of age-film, zoals dat tegenwoordig heet. Remco zet zijn eerste stappen naar de volwassenheid. Het is tegelijkertijd een ontroerende film over rouwverwerking en toont een bijzondere vader-zoon relatie die nergens sentimenteel of huilerig wordt. Een prima uitstapje voor de donkere dagen rond kerst en oud-en-nieuw, waar filmkijkers van alle generaties en leeftijden van kunnen genieten.Alle leeftijden/Nederlands gesproken