pieces_of_april.jpg

Pieces of April

Pieces of April icon_trailer.png

Dit jaar viert Amerika op 25 november Thanksgiving, een van de belangrijkste feestdagen in de VS. Op deze dag komen families bijeen en wordt er een uitgebreide maaltijd gebruikt met kalkoen als onverwoestbaar middelpunt. Zo’n bijeenkomst van familieleden die elkaar lang niet gezien hebben – en daar eigenlijk ook helemaal niet naar uitzien – is een goede basis voor ongemakkelijke situaties, ruzies of erger. En daarmee ook de ideale basis voor een film. Dat bewijst PIECES OF APRIL, die wij de dagen na Thanksgiving vertonen.
De film is het debuut van auteur Peter Hedges, die eerder de scenario’s schreef voor successen als ABOUT A BOY en WHAT’S EATING GILBERT GRAPE. Zijn eerste regie is een tragikomedie, gemaakt met een klein budget en in slechts drie weken opgenomen met digitale camera’s.
In PIECES OF APRIL verzamelt de familie Burns zich tijdens Thanksgiving in het New Yorkse appartement van de jongste dochter April. Zij wordt door haar moeder, vader, zuster en broer gezien als het zwarte schaap van de familie. De familieleden vragen zich af waarom ze in hemelsnaam helemaal naar New York zijn gekomen. Het onheil stapelt zich op; de oven blijkt te klein voor de kalkoen en April’s vriendje verdwijnt tijdens het diner.
Deze comedy-of-errors, zoals dat heet, ontwikkelt zich met veel humor en fraaie dialogen. Het wordt een reünie waarover binnen en buiten de familie nog lang zal worden nagepraat...