Musica Cubana icon_trailer.png

MUSICA CUBANA is min of meer het vervolg op de BUENA VISTA SOCIAL CLUB, de immens populaire muziekfilm van Wim Wenders en Ry Cooder. Anders dan zijn voorganger richt MUSICA CUBANA zich echter vooral op de moderne muziek-scene van Cuba.
Spil van de film is de Cubaan Barbaro, die als taxichauffeur in een klassieke Amerikaan uit de jaren vijftig rijdt. Zijn hart ligt in de muziek. Op een avond krijgt hij Pio Leiva in zijn taxi, de beroemde zanger van de Buena Vista Social Club. Barbaro bewondert hem al zijn hele leven en weet Leiva geïnteresseerd te maken in een groep jonge zangers en musici. Het duo start vervolgens een project zodat deze jongeren hun vaardigheden kunnen oefenen en vervolmaken.
Nieuwe songs worden geschreven, jamsessies worden gehouden en stiekem hopen ze op een even groot succes als de Buena Vista Social Club. En succes komt er. Het loopt uiteindelijk zelfs zó goed dat de groep uitgenodigd wordt voor diverse optredens – met als hoogtepunt een aantal concerten in Tokio.
De rode draad van MUSICA CUBANA is het plezier waarmee de jongeren hun muziek maken. Vooraanstaande musici spelen uitgebreide rollen: naast Pio Leiva ook Mario ‘Mayito’ Rivera en Pedro ‘El Nene’ Lugo Martínez. Het resultaat is een swingende muzikale film, die alle stromingen van de hedendaagse Cubaanse muziek belicht. Tegelijkertijd is MUSICA CUBANA een kennismaking met het leven van jonge muzikanten die bezig zijn hun plek te vinden in de zich steeds vernieuwende Cubaanse muziekwereld.