son_of_bride.jpg

Son of the bride

Son of the bride icon_trailer.png

Het verhaal van SON OF THE BRIDE (EL HIJO DE LA NOVIA) speelt zich af in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. De film draait om Rafael Belvedere, een man die op het punt staat in een depressie te raken. Zijn restaurant loopt slecht door de economische crisis in Argentinië, zijn dochter heeft hij al jaren niet meer gezien en zijn vriendin heeft andere dingen aan haar hoofd dan Rafael. Het meeste lijdt hij onder het feit dat hij zijn moeder, die aan Alzheimer lijdt, al een jaar niet heeft durven bezoeken. En daar komt nog bij dat zijn vader voor de tweede maal in de kerk wil trouwen met zijn vrouw.
Er zijn voldoende ingrediënten om van SON OF THE BRIDE een zwaar drama te maken, maar regisseur Juan José Campanella heeft de juiste mix gevonden van tragiek en komedie. De meest ontroerende – en gelukkig absoluut niet kleffe – momenten zijn die tussen de ouders. Een vriend van Rafael zorgt voor de komische inbreng, terwijl Rafael – als metafoor voor Argentinië – een loser is. Maar wél een heel aardige mislukkeling.
SON OF THE BRIDE was twee jaar geleden een van de genomineerden voor een Oscar voor beste niet-Engelstalige film. Maar Campanella heeft het toen niet gehaald, want het felbegeerde beeldje ging destijds naar NO MAN’S LAND.