Tár

Cate Blanchett in misschien wel haar beste rol ooit, als internationale ster-dirigent die haar tanden zet in een volgend concert en een volgende generatie musici. Veel controverse voor Todd Field (LITTLE CHILDREN): had hij een vrouwelijke maestro ‘mogen’ kiezen om ‘toxisch leiderschap’ te tonen? Het gaat echter over meer in dit fascinerende drama in de wereld van klassieke muziek en toporkesten.

------
Volkskrant ★★★★★
“In het grandioos goede ‘Tár’ worden de regels en afgronden van de macht minutieus verkend.” -- “Cate Blanchett speelt de rol van in opspraak geraakte dirigent met virtuositeit én tragiek.”

------
NRC ★★★★★
“Is dirigent Lydia Tár alleen jager of toch ook prooi?“ -- “Tár gaat over meer dan gender, #MeToo of rollenpatronen in klassieke muziek. Het werd niet voor niets de meest besproken film in de VS van het afgelopen jaar.”

------
AD ★★★★★
“Machtsgeil monster of slachtoffer van de cancelcultuur?” -- “Tár, goed voor zes Oscarnominaties waaronder voor hoofdrolspeler Cate Blanchett, is zo slim het oordeel door de kijker te laten vellen.”

------
The Guardian ★★★★★
”Cate Blanchett is perfect lead in delirious, sensual drama.”

------
VPRO cinema ★★★★
“Een fijn bijtende parabel over #MeToo, waarbij de schurk nu eens vrouwelijk is” -- “Zes Oscarnominaties, waaronder – zeer terecht – eentje voor Blanchett, die volledig verdwijnt in de monsterlijke maestro.”

------
Humo
“Een verontrustende film die u meevoert naar een vreemde eindbestemming”

------
Filmkrant
“Tár is een gelaagde en nauwkeurige studie van een vrouw die haar leven uiteen ziet vallen door dezelfde overmoed die haar zo succesvol maakte.”