Women Talking

Een Oscar voor Beste bewerking van de gelijknamige (waargebeurde) roman over vrouwen in een mennonieten-enclave. Sarah Polley (AWAY FROM HER) kaart in haar drama grote thema's aan als schuld, boete en vergiffenis vanuit een feminien perspectief. Wanneer een groep vrouwen in een zeer gesloten gemeenschap, op een dag dat alle mannen weg zijn, tot het inzicht komt dat ze generaties lang onteerd zijn, gaan ze in bespreking over wat nu te doen. Nu de stilte is doorbroken is er geen weg terug. Maar welke weg te volgen is een open vraag… Ze vinden steun aan elkaar en richting in elkaars woorden.

Sarah Polley's film is een bewerking van de gelijknamige roman van Miriam Toews uit 2018, en gebaseerd op waargebeurd grootschalig misbruik in een gesloten religieuze gemeenschap in Bolivia. Met o.a. Rooney Mara, Claire Foy, Jessie Buckley en Frances McDormand.

------
VPRO Cinema ★★★★
“Een episch opgezette verfilming waarin grote filosofische vragen aan bod komen”

------
de Volkskrant ★★★★
“Polley heeft een boel ingrediënten die haar film tot een succes maken, met name de ijzersterke cast.”

------
NRC ★★★★
“Fenomenaal feminisme” -- “‘Women Talking’ heeft de helende kracht van een herdenkingsbijeenkomst. Maar de film verzacht niets: zwijgen is niet langer een optie.”

------
The Guardian ★★★★★
“A stellar ensemble”