Gouds Film Festival 2023 - Beste Filmmaker

Het Gouds Film Festival (GFF) is hét podium voor korte films en documentaires van niet-commercieel werkende filmers. De films worden beoordeeld door een vakkundige jury.
In de categorie ‘Beste Filmmaker’ strijden 25 filmmakers om de eerste prijs. Acht films in deze categorie worden

's-ochtends vertoond.

Het Gouds Film Festival (GFF) is hét podium voor korte films en documentaires van niet-commercieel werkende filmers. De films worden beoordeeld door een vakkundige jury. De awards worden uitgereikt in twee categorieën: Jong Talent (t/m 23 jaar) en Beste Filmmaker (24 jaar en ouder). In de speciale categorie ‘Goudse Scholen’ presenteren dit jaar ook  leerlingen uit de regio hun werk. Verder is er een speciale prijs voor de beste trailer en een publieksprijs voor Jong Talent. Het festival wordt georganiseerd door Cultuurhuis Garenspinnerij en filmclub Toverlint en wordt gehouden op zaterdag 18 maart op drie locaties: Cinema Gouda,  Garenspinnerij en het Filmhuis.
Awards
De prijzen voor het Gouds Film Festival zijn ontworpen en gemaakt door de Goudse kunstenares Elisa Hau. Voor de ontwerpkeuze werd Elisa in eerste instantie gedreven door de kracht en macht van beeld. Van losse beelden een verhaal maken. Met de montage de gelaagdheid van een film kracht bijzetten. Brein van de filmmaker, blik van de editor. Evenals alle stadia van inbeelding en inleving. Alles bij elkaar de ziel van een film. De regie daarvan is in handen van de regisseur.